6 moduri noi prin care iti poti gasi pasiunea

mm

 

N-am putut rezista tentatiei de a impartasi cu voi acest articol, imediat ce l-am citit pe themuse.com .

Asa ca, iata-l, in traducere si adaptare proprii. Daca va doriti sa il cititi in varianta in limba engleza, il gasiti aici.

Poate fi atat de frustrant cand oamenii te sfatuiesc, „Urmeaza-ti pasiunea!” Pe bune?! Bineinteles ca ti-ai dori asta – daca ai sti macar care iti este pasiunea.

Si… probabil ca tu esti genul acela de persoana care munceste din greu, cu dedicare si devotament.  Cand stii ce ai de facut, nimic nu te poate opri. Insa, inainte sa fii de neoprit, trebuie sa stii de unde sa incepi. Inainte sa iti gasesti pasiunea, trebuie sa stii care este aceasta.

Daca simti ca te-ai blocat, iata sase moduri noi prin care poti descoperi ce iti doresti cu adevarat de la viata. Lasa-ti timp pentru a gandi procesul si fii sigur ca, orice s-ar intampla, vei ajunge acolo unde ti-ai propus.

1. Incepe cu Perspectiva Corecta

Daca intri intr-un restaurant extrem de convins ca nu iti este foame, nu vei gasi nimic de mancare care sa te atraga. Daca te gandesti ca ai fi preferat sa fii oriunde altundeva decat aici, probabil ca nimic din meniu nu ti se va parea apetisant. Nu o sa ii acorzi nici timpul, nici atentia cuvenite si, mai mult ca sigur, nu vei gasi nimic de mancare sa te bucure.

Acelasi principiu se aplica atunci cand esti in cautarea pasiunii. Daca esti convins ca este dificil sa iti gasesti pasiunea sau ca nu ti se va intampla tie asta, vei ramane doar la posibilitati. Orice imbold, tragere de inima sau semnal care ne anima va fi blocat. Pana la urma, cum crezi ca vei gasi jobul visurilor tale daca nu crezi ca acesta exista?

Alege sa adopti o perspectiva diferita: ca poti face ceea ce iubesti. Una dintre cele mai bune modalitati prin care  poti sa iti consolidezi aceasta perspectiva este sa te inconjori de oameni care sunt exemple vii pentru ceea ce iti doresti. Cati dintre prietenii si membrii familiei tale isi urmeaza pasiunea? Daca nu sunt prea multi, poate ca este momentul sa iti extinzi cercul; alatura-te si lasa-te inspirat de oameni care sunt la randul lor inspirati de munca lor

2. Porneste detectorul de metale

Odata ce te-ai hotarat ca a-ti gasi pasiunea este posibil, este momentul sa incepi sa cauti ceea ce iti place sa faci. Daca iti evaluezi fiecare particica din viata ta, vei vedea ca anumite experiente inseamna pentur tine mai mult. Este important sa sapi in adancul acestor experiente si sa extragi din ele ingredientele cheie.

Imagineaza-ti ca esti un cautator de comori si ca trebuie sa alegi intre aur si metal obisnuit. Spre exemplu, unul dintre joburile mele de vara preferate presupunea sa ii invat limba engleza pe tineri. As putea sa presupun ca ingredientele cheie sunt limba engleza sau tinerii. Dar, cand am analizat mai atent, mi-am dat seama clar ca alarma detectorului meu de metale suna atunci cand eram liderul comunitatii si cand invatam de fapt intreaga comunitate lucruri valoroase. Iar aceasta este ceea ce fac de fapt acum prin jobul meu – dar fara tineri, fara sa predau timpul trecut si fara teste de vocabular!

Fa o lista a ingredientelor care au contat pentru tine in aceste momente cheie; nu te lasa distras de falsuri.

3.      Cauta numitorul comun

Cand te uiti la toate ingredientele care conteaza pentru tine, s-ar putea ca la inceput sa para complet disparate. Sa spunem ca iti place limba franceza, sa bei cafea, sa te joci cu cuvintele, sa analizezi si sa clasifici, dar si sa fii liderul comunitatii. Cum ai putea sa faci o cariera din asta? E ca si cum te-ai uita in dulap dupa cacao, branza tofu si morcovi si te-ai intreba? Cum as putea face din toate acestea ceva delicios care sa le includa pe toate?

Acesta este momentul sa privesti dincolo de aceste ingrediente si sa cauti numitorul comun, ceva sub care toate acele ingrediente, unul mai ciudat decat celalalt sa incapa, nu oricum, ci perfect. Spre exemplu, colega mea ale carei pasiuni sunt toate cele de mai sus, ajuta micii afaceristi sa identifice cele mai bune cuvinte care sa le descrie brandul. Analizeaza si stabileste strategii de comunicare, iar inspiratia ei se trage dintr-o mai veche experienta, gestionarea unui mic butic cu produse frantuzesti. Cuvintele frantuzesti cu care isi condimenteaza comunicarea, ii dau acel je ne sais quoi si a devenit extrem de cunoscuta printre companiile care isi doresc sa comunice eficient cu potentialii lor clienti. A! Si a construit un profil usor de recunoscut pe Pinterest in care prezinta cafenelele ei preferate. Toate aceste pasiuni au un numitor comun care o ajuta sa se faca remarcata si sa atraga clientii perfecti.

Care este numitorul comun pentru tine?

4. Intre hobby si pasiune profitabila

S-ar putea ca in aceasta cercetare sa te fi indragostit pana peste cap de o activitate care te captiveaza: Care ar fi beneficiile care decurg din aceasta?

Pai, daca vrei sa iti aduci contributia la dezvoltarea societatii si iti doresti si sa castigi din asta, trebuie sa fii realist atunci cand analizezi daca pasiunea ta se poate transforma intr-o cariera, dar si cand analizezi ce ar trebui sa faci pentru a face lucrurile sa se intample. Mai mult, gandeste-te daca macar ti-ar placea sa faci asta pe termen lung; pentru unii, pasiunea este doar ceva distractiv, iar transformarea acesteia intr-un job inseamna sa transformi “ceea ce iubesti sa faci” in “ceea ce trebuie sa faci.”

Spre exemplu, clientei mele, Lisa, ii place sa deseneze. Face arta de dragul artei. Cand a incercat sa isi transforme pasiunea intr-un business profitabil a realizat ca cei care aveau nevoie de talentele ei erau mici proprietari de business-uri care aveau nevoie de ilustratii pentru blogurile, site-urile si produsele lor. Parea o joaca pentru Lisa insa pentru a putea fi competitiva pe piata avea nevoie totodata de competente tehnice astfel ca desenele ei sa poata fi folosite online de catre clienti.

Analizeaza piata, vezi cine ar putea avea nevoie de serviciile tale si intelege cum, unde si cand ii poti ajuta.

5. Asteapta-te la rascoala

Atunci cand esti in cautarea pasiunii, jumatatea ta pesimista iti va sopti permanent in ureche ca nu are cum sa mearga. Cred ca articolul acesta a reusit pe deplin sa starneasca resistenta din tine! Noi toti avem temerile, fricile, vulnerabilitatile noastre care ne spun mai tare sau mai incet ca nu trebuie sa facem ceea ce iubim cu adevarat.

Daca lasi aceste voci sa castige, pasiunea ta va ramane cu siguranta fara voce. In loc, incearca sa afli care este temerea din spatele fiecarei voci. Descopera conditionarile venite din partea parintilor, a scolii, a colegilor, a prietenilor, a partenerului tau si asigura-i pe razvratiti ca navighezi in directia potrivita.

6. Gaseste limitele curajului tau

In propria-mi calatorie m-am lasat de fiecare data ghidat de motto-ul: “Sari si plasa va aparea!” Am observant ca nu am gasit noul decat atunci cand am resuit sa spun adio vechiului. Cu fiecare pas in necunoscut anuntul meu era: Sunt disponibil. Si sunt serios in aceasta privinta.

Mi s-a spus ca sunt brav, insa nu ma consider astfel: am fost mai dedicat fericirii mele si libertatii decat linistii. Gaseste-ti propria intruchipare a curajului. Afla care sunt riscurile care ti se potrivesc. Drumul pasiunii presupune sa faci lucruri care te sperie suficient de mult, fara sa te lase insa intr-o stare de teama permanenenta. Nu e nevoie sa iesi din zona de confort ci doar sa o extinzi!

Lumnea are nevoie de pasiunea ta, astfel ca trebuie sa te decizi daca este posibil sa o gasesti si sa o folosesti. Iar cand o gasesti, fii sigur ca aceasta te va ghida acolo unde trebuie!

 

Traducere Monica Dona

PR Manager

destept
WhatsApp Logo