Colegul care te sufoca

mm

Ne place sau nu, intr-o saptamana petrecem la fel de mult sau poate mai mult timp cu colegii nostri decat cu familia.  Si stand asa de aproape de colegi, inevitabil ajungem sa le descoperim micile excentricitati care, mai devreme sau mai tarziu, ajung sa fie iritante atat pentru tine, cat si pentru ceilalti!

Ce faci ca sa iti pastrezi Zen-ul cand toti ceilalti in jurul tau par sa iti fie impotriva?!

Direct la cauza!

Sa incepem cu o scurta descriere!

Prezent in toate formele si dimensiunile (a se citi “toate gradele de intensitate”), colegul care te enerveaza prezinta cel putin una dintre urmatoarele caracteristici cheie:

  • Vorbeste mult si tare la telefon. Nu uita niciodata sa isi ascuta inaltele in exclamatii care sa se auda pana in coltul celalalt al biroului. Agresiv de social, stii ce ii mai face pisica, ce a mancat copilul la micul dejun si unde isi va petrece vacanta de iarna din 2015. Nu e de mirare ca atunci cand vorbeste cu tine iti povesteste despre Ioana, Geanina sau Monica fara a simti nevoia sa iti mai explice cine, ce ii este.
  • Ti-a trimis un email, dar nu ai apucat sa il vezi?! Nici nu e nevoie! Imediat ce a apasat butonul de “send” s-a ridicat si, fie iti striga in open office ca asteapta raspuns, fie e deja langa tine ca sa primeasca unul.
  • Laudarosul care este in toate momentele cheie in biroul sefului, asumandu-si meritele tale, ale colegilor tai …
  • Cotropitorul. Mai intai un post-it, apoi un caietel, o brosura, cana lui, pas cu pas, lucrurile care ar fi trebuit sa zaca pe biroul lui sunt impinse treptat catre al tau…
  • Sa vorbim despre lucruri mici si marunte! Cat mai marunte! Sa facem lucrurile mici, mici, cat mai importante. Sa cerem detalii cat mai mici si sa oferim solutii partiale, la fel de mici! Sa facem micromanagement!
  • Colegul pe care te poti baza oricand sa uite! Pana la urma nu ne costa nimic sa spunem da, te poti baza pe mine si  sa ne uitam mai apoi promisiunile!

Si cum orice problema cere actiune, iata ce ai putea face:

In primul rand intreaba-te daca e intr-adevar o problema si daca nu poti cumva evita confruntarea. Daca distanta dintre voi este atat de mica sau proiecte sunt atat de comune incat trebuie sa treci imediat la fapte, nu mai sta pe ganduri.

In functie de situatie poti discuta pur si simplu cu colegul tau, insa daca simti ca e o problema care necesita un cadru mai relaxat, poate ca nu ar strica sa iesiti din birou. Gandeste-te insa la ce vrei sa transmiti! Oamenii au de cele mai multe ori tendinta sa devina defensivi cand sunt confruntati, asa ca nu ar fi rau sa incepi cu cateva cuvinte de apreciere.  Nu ambala exagreat mesajul tau si treci la subiect cat mai repede. Vorbeste calm, zambind, despre problema si nu intra in defensiva atunci cand reactia nu este cea pe care o astepti.

Iti dam cuvantul!

Lista aceasta poate fi cu siguranta completata. Nu ezita sa o faci lasand un comentariu!

Monica Dona

WhatsApp Logo