Cat costa sa inlocuiesti un candidat selectat gresit?

mm

 

Nu e usor sa recrutezi candidatul perfect, dar daca vreodata te vei gandi sa recomanzi pe cineva doar partial potrivit pentru ca … TREBUIE, pentru ca hiring managerul ti-a spus pe un ton cat se poate de ferm ca ii trebuie un om ACUM sau pentru ca nu ai reusit sa gasesti nimic mai bun printre SUTELE de candidati pe care i-ai evaluat deja…. poate ca ar trebui sa te mai gandesti…  nu o data, ci de noua ori inainte de a o face.

Miza este mare cand recrutezi, insa este de 1000 de ori mai bine sa spui de 1000 de ori NU, inainte de a spune un DA de care sa NU te indoiesti. Pentru a evalua insa mai exact un da, partial potrivit, am pus laolalta toate costurile directe si indirecte pe care sa le iei in considerare:

  1. Costuri de recrutare si on boarding

Costurile de promovare, de selectare a CV-urilor, de evaluare a candidatilor selectati, costurile cu agentia de recrutare, timpul pe care hiring managerul il petrece pentru validarea short-list-ului, costul mediu pentru negocierea ofertei si activitatile administrative , precum si pentru intregul proces de on boarding sunt doar cateva dintre elementele de baza pe care trebuie sa le iei in considerare. Adauga totodata salariul noului angajat si orele investite de ceilalti membri ai echipei pentru acomodarea acestuia.

Dincolo de aceste costuri directe, angajarea nepotrivita poate avea efecte asupra productivitatii, afectand moralul echipei si, uneori, amenintand reputatia brandului.

  1. Costuri de productivitate

In timp ce iti consumi energia pentru a intrui sau pentru a  retine noul angajat sau pentru a gestiona conflictele de personalitate intre nou venit si echipa existenta, business-ul are de suferit. Echipa nu functioneaza cum trebuie, iar angajatii performanti intra si ei in spirala nociva a demotivarii. Pentru anumite roluri, va trebui sa adaugi pierderile de oportunitati si de clienti si sa investesti suplimentar pentru a creste… Moralul echipei.

  1. Costuri de imagine

Intr-o lume atat de transparenta, in care candidatii sunt conectati cu tine 24 ore din 24, este extrem de important sa iti monitorizezi cu atentie Reputatia brandului. Si, oricat de dificil ti se va parea de cuantificat impactul pe care eventualele actini le poate avea asupra brandului tau, este bine sa tii mereu garda sus.

Vrei sa calculezi cu exactitate aceste costuri? Foloseste calculatorul de mai jos.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]
Costuri de promovare (pregatirea anuntului de recrutare si plasarea acestuia pe toate canalele corespunzatoare)
Selectarea aplicantilor (screening de CV-uri, raspunsuri, revizuirea aplicatiilor, transmitere feedback)
Costuri de Recrutare (Programarea si sustinerea interviurilor, validarea candidatului
Negocierea ofertei si pregatirea documentelor de angajare/ demisie (negocierea ofertei, pregatirea si transmiterea contractului, documente demisie)
Costuri de onboarding
Salariul in perioada de proba
Costuri pentru reluarea procesului de recrutare
Rezultat
[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]
recrutarea onlinevaloare
WhatsApp Logo