Cafea turceasca, va rog!

mm

 

Cafeaua e cat se poate de simplu de facut. Se stramba cand e tratata hightech sau surghiunuita in filtre sau espressoare. Cand e aproape de flacara insa, cedeaza apei toata aroma ei si se innobileaza cu deliciosul caimac. Turcii stiu asta foarte bine, asa ca,de prin secolul 16 fac la fel cafeaua,simplu, dar cu mult respect pentru fiecare cescuta.

Ce iti trebuie insa pentru o cafea turceasca?

Cafeaua turceasca are nevoie de boabe macinate foarte fin, mai fin decat pentru espresso,iar pentru a pastra in pudra cat mai multa aroma, e bine sa o rasnesti chiar inainte de preparare.

Pune apoi in ibric apa suficienta pentru fiecare degustator, masurand cu cescuta de servit, si adauga apoi tot atatea lingurite de cafea proaspat rasnita… cate o lingurita plina varf pentru fiecare cescuta. Turcii isi beau cafeaua indulcita si pun cam o lingurita la o ceasca mica, mica. Amesteca apa cu zaharul si cafeaua si se dau la foc mic pentru ca savoarea cafelei sa se dezvaluie pe indelete.

Secretul cafelei turcesti sta tocmai in procesul de fierbere. Asa ca las-o sa fiarba pana cand caimacul urca spre buza ibricului, ia-o de pe foc si pune-o deoparte sa se domoleasca un pic. Fa treaba asta de vreo trei ori, iar dupa, aduna caimacul si pune-l in cescute. Pune din nou ibricul pe aragaz si lasa-l sa mai dea inca o data in clocot. O ultima ascensiune a caimacului si cafeaua este gata. Se toarna atent in cesti, cat mai de sus, pentru a obtine un caimac bogat.

Gustul cafelei turcesti e insa mai savuros la ea acasa. Asa ca daca te hotarasti sa pleci in aventura degustarilor si ai nevoie de ajutor, contacteaza-ne cu incredere. Iti putem planifica de-a fir a par vizite in cele mai faine locuri.

LUGERA TRAVEL

dana.ilie@lugera.ro / telefon: 021.318.71.20

Monica Dona

PR Manager

arbanassi palace hotel
WhatsApp Logo