Eugenia Dabu: „Un candidat de top se informeaza continuu!”

mm

Pe langa un instrument de selectie, interviul poate deveni o experienta de invatare valoroasa pentru toti actorii implicati, doar in scenariul in care atat intervievatorul, cat si candidatul se pregatesc corespunzator. Daca recruiterul este un ambasador al companiei pe care o reprezinta, candidatul este ambasadorul carierei sale.

Astfel, pentru o buna desfasurare a interviurilor, pregatirea reprezinta o etapa esentiala ce previzioneaza adesea rezultatele finale.

Cu experienta a peste 3000 de interviuri sustinute pe parcursul carierei, imi aduc aminte, cu mare drag, de interviuri excelente, alaturi de candidati care si-au valorificat la maximum fiecare etapa profesionala, fiecare proiect in care au fost implicati, oamenii care le-au fost mentori si i-au format, precum si un status clar al obiectivelor de cariera si al planului de dezvoltare profesional.

De asemenea, cei mai buni candidati vor fi intotdeauna foarte bine ancorati in domeniul in care activeaza, vor cunoaste concurenta, schimbarile din piata, noutatile. Un candidat de top se informeaza continuu, din momentul T0 (interviul alaturi de compania de consultanta sau angajator), pana la conturarea unei imagini cat mai clare asupra obiectivelor pozitiei pentru care candideaza si profilului companiei care angajeaza. 

Printre cele mai bune intrebari adresate de catre candidati in interviuri, mentionam:

1.     Care sunt obiectivele rolului in cadrul companiei, atat la nivel de departament , cat si ca impact organizational, in primul an?

2.     Care este strategia companiei angajatoare de imbunatatire a rezultatelor obtinute pana in acest moment si care poate fi input-ul meu?

3.     Care este istoricul pozitiei in cadrul companiei? (dificultati anterioare,  relatiile de cooperare si subordonare,  motivul pentru care pozitia este deschisa.)

4.     Care este stilul de management existent in companie si cum se manifesta valorile companiei in activitatea angajatilor (obiceiuri, bune practici existente in cadrul organizatiei)

5.     Care este planul de cariera  si care sunt oportunitatile de dezvoltare existente (training-uri, certificari, etc)?

Voi ce intrebari bune adresate de recruiteri va amintiti din experienta interviurilor?

Eugenia Dabu – Senior Consultant Lugera

WhatsApp Logo