Cand vine vorba despre pizza… trebuie sa va marturisesc dechis ca, pentru mine, blatul acela acoperit cu fel de fel de bunatati insemana mai mult decat un simplu fel de mancare. Margherita, prosciutto funghi, quattro stagioni sau diavola, pizza nu m-a dezamagit niciodata si cred ca este singurul fel de mancare pe care l-as putea manca zile in sir fara sa ma satur vreodata.
Dar nu despre pizza obisnuita o sa va vorbesc astazi… ci despre cele mai scumpe de pe Terra. 🙂
5. Cea mai ieftina din top costa doar 250$ si o gasiti la Restaurantul Meze din Londra, unul din restaurantele celebrului chef Gordon Ramsay
Cu toppinguri de piure de ceapa italieneasca, pasta de trufe albe, mozzarella buffalo, pancetta si bonus trufe rase dupa preferinta si buget 🙂 pizza lui Ramsay este in sine o experienta care merita savurata.
4. 1000$- Restaurantul Nino Bellisima, New York
Crestem putin suma si schimbam locatia. Mergem in Manhattan, unde gasim o pizza cu sase tipuri de caviar si bucati de coada din doua tipuri de homar. Sassy & Classy, isn’t it?
3. 4200$– Un restaurant Domenico Corella din Haggis, Glasgow
I se mai spune si „Piza Royale 007” fiindca are toppinguri de foite de aur de 24 de karate, caviar fiert in sampanie si homar marinat intr-un cognac vechi de 100 de ani. Nu stiu daca e yummy, insa daca m-ar costa cat o masina buna second hand, ar trebui sa insemne ceva….
2. 8200$- Favitta’s Family Pizzeria din New York
Mai este cunoscuta si sub numele de „Pizza for Lovers”. Nu contine cine stie ce delicatese, insa vine la pachet cu doua „ingrediente speciale”: un inel cu diamant si o sticla de sampanie Dom Perignon. Apropo, pretul depinde de marimea diamantului… Tot ce poti sa speri este ca acesta sa nu fie ascuns prin mozzaella.
1. 12000$- O creatie Renato Viola din Salerno, Italia
Dureaza 72 de ore pana este gata, contine trei tipuri de caviar, homar din Norvegia, mozzarella buffalo si este asezonata cu sare roz australiana. Mai mult, este gatita exclusiv la tine acasa de trei chefi italieni…
Nu m-am hotarat pe care o prefer mai mult, insa tare mi s-a facut pofta de o Margherita…
Pana la urmatoarea postare, va las sa va delectati cu gandul si sursa acestor informatii.
Daca v-ati ales preferata, lasati-mi un comentariu.
Codruta Costea
Food fan